SWEDISH DESIGNED SPORTSWEAR

Comfort Racing är ett svenskt företag med en tydlig målbild: Vi vill erbjuda ett unikt sortiment av kvalitativa och sköna kläder till dig. Vi gör sportkläder, så som de borde vara. Våra populära T-shirts i ekologisk bomull har snabbt blivit en favorit.

Comfort Racing -The story

COMFORT RACING - THE STORY

Hur allt började

Hasse Nyström med kompanjon Arne Lindgren startade i mitten av 1960-talet ett företag vid namn Comfort Industriagentur AB. Varumärket utåt blev snabbt Comfort Racing. Verksamheten började i en liten lokal på Kungsholmen i Stockholm och företaget importerade tyska växelspaksknoppar. Affärerna gick bra och växte snabbt, i början av 1970-talet öppnade Comfort Racing butiker i Stockholm, Göteborg, Malmö och Gislaved där även det stora lagret flyttade in.

Comfort Racings stora framgång berodde till en stor del på de fullspäckade katalogerna som vi gav ut. Här fanns allt en motorintresserad yngling behövde och inte att förglömma de uppskattade artiklarna med trimtips, förgasare, kamaxlar, mm. Även de Comfortgröna racingbilarna var en viktig faktor, där fick vi möjlighet att testa våra produkter.

Vår affärsidé

"Vi identifierade ett hål på marknaden, såg en kommande trend och upplevde att det gick att göra mer än det som erbjuds idag. På Comfort Racing har vi satsat på produkter med ett klassiskt nytänk där vår historia från våra dagar på racingbanor runt om i Sverige framhävs.

Vi har haft svårt att hitta sköna och snygga kläder för aktiva människor. Varför väljer vi inte kläder som står emot modets växlingar, som alltid upplevs aktuella och kan bäras år efter år? Först ut i kollektionen är T-shirts, tröjor och kepsar".

Comfort Racing gänget 1970-talet

“Vi har mycket att leva upp till sedan starten 1965 och strävar hela tiden efter att utveckla oss. Vi vill sätta trender, bryta ny mark och utmana. Vi är redo, är ni?”