Villkor

Uppdaterad 2023-03-09.

Villkor & Information

För tydlighetens skull kommer vi i följande text benämna kunden som ”du”, Comfort Racing (Spoca AB) som ”vi” och www.comfortracing.se som ”hemsidan”.

Dessa villkor är skrivna som en säkerhet för dig som kund och innan du genomför ett köp ber vi dig därför att noggrant läsa igenom dem. Genomförda köp på hemsidan länkar till dessa villkor.

Comfort Racing (Spoca AB) hålls inte ansvarig för yttre omständigheter. Vi hänvisar till svenska lagen “Distansavtal och avtal utanför affärslokaler” (2005:59).

Priser

Alla priser på hemsidan visas i SEK, GBP, DKK, NOK, CHF eller USD beroende på vilken valuta du väljer.  

Alla priser som anges på hemsidan inkluderar moms i enlighet med tillämplig lagstiftning. Vid beställningar som görs i ett land inom EU ingår moms i priset. Vid beställningar som görs i ett land utanför EU är priserna exklusive moms.

Tullar och skatter för länder utanför EU

Om en beställning skickas till ett land utanför EU kan eventuella importtullar och skatter tillkomma, dessa debiteras när försändelsen når din leveransadress. Momsen som tillkommer är baserad på ditt totala ordervärde, oavsett om din beställning ingår i en kampanj. Det bör noteras att Comfort Racing (Spoca AB) inte har någon kontroll över dessa avgifter eftersom dessa är olika för olika länder. Comfort Racing (Spoca AB) kan därmed inte förutse beloppet av dessa kostnader. 

Vänligen kontakta ditt lokala tullkontor för ytterligare information. 

Vi har inget lägsta ordervärde eller krav på antal produkter vid beställning. Detta gör att du som konsument väljer fritt från vårt sortiment. Vi förbehåller oss rätten att ändra och korrigera priser, justera i lagret samt att korrigera uppenbara typografiska fel som kan förekomma på hemsidan. Vi tror och hoppas att detta är något som du som konsument har förståelse för.

Betalning

Är du under 18 år? Då krävs det en vuxens godkännande innan beställningen kan slutföras. 

För specialbeställningar eller överenskommelse om direktfakturering från Comfort Racing (Spoca AB) där betalningen inte erhålls före förfallodagen debiteras dröjsmålsränta med referensränta +9.00%, och en påminnelseavgift.

Leverans och frakt

Fraktavgifter

Vi använder Postnord som fraktpartners. 

Fri frakt för beställningar över de angivna beloppen nedan:

 • 499 SEK
 • 150 EUR
 • 150 GBP
 • 160 CHF
 • 1500 NOK
 • 1150 DKK
 • 200 USD

Standardkostnad för frakt för ordrar under ovanstående värde.

Kostnad för standardfrakt:

 • Sverige: 80 SEK
 • Europa (inom EU): 7 EUR
 • Tyskland: 4,99 EUR
 • Storbritannien: 7 GBP
 • Schweiz: 9 CHF
 • Lichtenstein: 9 CHF
 • Norge: 70 NOK
 • Danmark: 60 DKK
 • USA: 10 USD
 • Övriga delar världen: 10 USD

Vi erbjuder även expressleverans.

Kostnad för expressleverans:

 • Europa (inom EU): 12 EUR
 • Storbritannien: 12 GBP
 • Schweiz: 14 CHF
 • Lichtenstein: 14 CHF
 • Norge: 120 NOK
 • Danmark: 95 DKK
 • USA: 15 USD
 • Övriga länder i världen: 15 USD

När du lägger din beställning visas den aktuella fraktkostnaden efter du valt ditt land. Comfort Racing (Spoca AB) ansvarar inte för eventuella förseningar av din leverans.. 

För notiser relaterade till din order använder vi det mobilnummer och mejladress som anges vid köpet. Comfort Racing (Spoca AB) kan inte hållas ansvariga om fel information angivits i samband med köpet. Vänligen se över kontaktinformationen noggrant för att säkerställa att notifieringar kan tas emot korrekt.

Leveranstid

Leveranstid varierar mellan 3-14 arbetsdagar med reservation för eventuella förseningar vid kampanjer och högtider.

Vi reserverar oss för eventuella slutförsäljningar av produkter. Vid slutförsäljning kontaktar vi dig på angiven mailadress eller telefonnummer för att hitta en lösning som känns bäst för dig. Då vi använder oss av en del Limited Edition produkter vill vi uppmärksamma er kunder på att ”först till kvarn” principen gäller. Limited Edition innebär att varan inte kommer fyllas på i vårt sortiment igen, utan är tillverkad i en begränsad upplaga. Vid slutförsäljning annulleras varan från din order och återbetalning sker.

Byten och returer

Returpolicy

Vid köp på vår hemsida gäller alltid 30 dagars ångerrätt i enlighet med konsumentskyddslagstiftningen. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp genom att meddela oss på Comfort Racing (Spoca AB) inom 30 dagar från det att du eller ditt ombud tagit emot den beställda varan (ångerfristen). Ångerrätten gäller dock inte på personligt designade produkter med tydlig personlig prägel.

För att utnyttja din ångerrätt på ditt köp behöver produkten skickas tillbaka till oss inom 30 dagar från att du mottagit den. För att returen ska godkännas behöver du fylla i returformuläret som skickades med i originalförpackningen fullständigt. 

Vid tillämpning av ångerrätt från ditt köp står du som kund för returfraktskostnaden.

När vi tagit emot och godkänt din retur återbetalar vi dig för de returnerade produkterna. Eventuella fraktkostnader kvarstår alltid och återbetalas ej.

Returnerade produkter återlämnas i oförändrat och oanvänt skick. Med detta menas att etiketter, eventuella kardborrefästen, etiketter och skyddsplatser återfinns på produkten i samma skick som vid leveransen. Returen skall skickas tillbaka väl förpackad och på samma sätt som dessa levererades för att bli godkända.

Vid skadade returer, likt nämnt ovan-förlorade etiketter, skadade kardborreband, smuts, hår eller borttagen skyddsplast har Comfort Racing (Spoca AB) rätt att ta ut en värdeminskningsersättning i enlighet med hur skadad varan blivit. Upp till 100% av varans värde om den inte anses vara i säljbart skick. Pengar återfås för varan minus värdeavdraget enligt lag.

Återbetalningen sker, till samma betalsätt som köpet genomfördes med, när vi mottagit och kontrollerat varans tillstånd. Återbetalningen gäller kostnaden för återlämnad produkt. Fraktkostnaden kvarstår och återbetalas därmed aldrig. 

Byten

Vi hanterar inga direkta byten på vårt lager. Vid önskemål om byte gör ett återköp på produkten/produkterna enligt ångerrätten och lägg därefter en helt ny beställning på hemsidan. När vi tagit emot och godkänt din retur återbetalar vi dig för produkten/produkterna.

Du är mer än välkommen att kontakta vår kundtjänst på info@comfortracing.se om du har frågor eller funderingar. De hjälper dig gärna att lösa eventuella problem som uppstår och ser till att du får fri frakt på den nya ordern.

Reklamation

Comfort Racing  (Spoca AB) förbehåller sig rätten att neka reklamation om vi anser att produkten inte är felaktig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid klagomål följer Comfort Racing (Spoca riktlinjer från allmänna reklamationsnämnden (ARN). Mer information finns på www.konsumentverket.se.

Om det uppstår en tvist mellan dig som konsument och Comfort Racing (Spoca AB) och vi inte kan lösa tvisten kan du lämna in ett klagomål till EU’s online dispute resolution service (ODR). Mer information går att hitta i följande länk http://ec.europa.eu/odr.

Ej uthämtade paket

Vi tar ut en avgift för eventuella paket som inte hämtas ut från utlämningsstället och som returneras till oss. Vi debiterar kunden 35 EUR, 35 GBP, 35 CHF, 350 NOK, 265 DKK eller 40 USD för att täcka kostnader för frakt, packning och administration.

Tullar och skatter för länder utanför EU

Det är konsumentens ansvar att betala skatt och tullavgifter. En beställning kan inte annulleras eller “returneras till avsändaren” såvida inte dessa avgifter har godkänts. 

Försening eller betalningsvägran av dessa avgifter kommer resultera i att din order förstörs/returneras till avsändaren du kommer inte att bli återbetald. Genom att lägga en order hos Comfort Racing (Spoca AB) godkänner du dessa villkor. 

Inköp via återförsäljare

Om du har köpt din Comfort Racing produkt via en återförsäljare behöver du kontakta återförsäljaren/butiken för frågor gällande byten eller reklamationer.

Begagnade produkter

Om du har köpt din Comfort Racing produkt från en privatperson, kan vi dessvärre inte hjälpa dig med eventuella byten/reklamationer.

Annan information

Comfort Racing (Spoca AB) inte ansvar för eventuella olyckor som inträffar vid användning av våra produkter. 

Vänligen observera att bilder på produkten på hemsidan kan innehålla ytterligare utrustning. Produkttexten beskriver alltid den aktuella produkten. Observera att produktfärgen på hemsidan kan skilja sig från den faktiska färgen. 

Samtliga företag/återförsäljare som köper produkter från denna hemsida godkänner publicering av namn på denna hemsida. 

Kampanjer

Kampanjerbjudanden och rabattkoder kan inte läggas in efter att en beställning genomförts. Kampanjer gäller endast nya beställningar som genomförs under kampanjperioden.

Force Majeure

Comfort Racing (Spoca AB) ansvarar inte för defekter eller förseningar orsakade av direkta eller indirekta yttre omständigheter som inkluderar krig, strejk, olyckor, naturkatastrofer, arbetskonflikter, ändrad myndighetsbestämmelse, underlåtenhet att leverera från leverantörer eller jämförbara situationer utom kontroll som inte kunnat förutses och som påverkar redan undertecknade kontrakt och avtal.

Företagsinformation

Spoca AB
Reg.no: 556758-9949
Box 1058
181 21 Lidingö
SWEDEN

Personlig kundinformation

Vi behandlar följande uppgifter om våra kunder:

Kundens: Förnamn, Efternamn, Företag/Organisation, Mejladress, Personnummer/Organisationsnummer, Momsregistreringsnummer, Adress, Postnummer, Stad, Land, Telefonnummer.

Ordrar: IP adress, Mejladress, Personnummer, Momsregistreringsnummer, Adress, Företag, Förnamn, Efternamn, Adress, Postnummer, Stad, Telefonnummer.

Som kund kan du när som helst begära utdrag, ändring eller radering av denna information. I detta fall, vänligen kontakta vårt kundserviceteam: info@comfortracing.se

Dessa villkor har uppdaterats 2023-03-09